Σχετικά

Σύντομο Βιογραφικό


Ο Κώστας Δουζίνας είναι Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α’ Πειραιά, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Είναι καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολλέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ιδρυτής του Birkbeck Institute for the Humanities.

Ο  Κ. Δουζίνας εκπόνησε το διδακτορικό του στο  London School of Economics και στη συνέχεια δίδαξε στα  Πανεπιστήμια του Middlesex, Lancaster, Princeton, Πράγας, Αθηνών, Πεκίνου, κ.α.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Νομικών Σχολών του Birkbeck και του Πανεπιστημίου Κύπρου και της θεωρητικής σχολής των Κριτικών Νομικών Σπουδών (Critical Legal Studies) και έχει διατελέσει πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Κοσμήτορας και αντιπρύτανης του Κολλεγίου Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο PUC Rio de Janeiro και στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο Sydney της Αυστραλίας και διευθύνει το περιοδικό Law and Critique και τον εκδοτικό οίκο Birkbeck Law Press.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 15 βιβλία σε θέματα νομικής και πολιτικής φιλοσοφίας, συνταγματικού δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αισθητικής και κριτικής θεωρίας. Το έργο του έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 12 γλώσσες

Γράφει στην εφημερίδα Guardian και σε άλλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ έχει μόνιμη στήλη στην Εφημερίδα Συντακτών (Πολιτικά και Φιλοσοφικά Επίκαιρα) και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Βιβλιογραφία στην ελληνική γλώσσα
(2012) Ριζοσπαστική πολιτική και νομική φιλοσοφία, Νήσος
(2011) Αντίσταση και φιλοσοφία στην κρίση, Αλεξάνδρεια
(2006) Το τέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Εκδόσεις Παπαζήση
(2005) Νόμος και αισθητική, Εκδόσεις Παπαζήση
(1986) Μεταξύ απολογίας και ουτοπίας, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2016) Κράτη και πολίτες, Σμίλη
(2014) Αντινομίες της Αντιγόνης, Εκκρεμές
(2014) Το ελληνικό σύμπτωμα, Νήσος
(2012) Από το 1821 στο 2012, Βιβλιόραμα
(2011) Δημοκρατία Under Construction: Από τους δρόμους στις πλατείες, Α/συνέχεια
(2011) Πολιτισμική ετερότητα και ανθρώπινα δικαιώματα, Μεταίχμιο
(1996) Ο λόγος του νόμου, Αλεξάνδρεια

Το σύνολο του έργου περιλαμβάνει βιβλία και συμμετοχές στα αγγλικά καθώς και μεταφράσεις σε αρκετές γλώσσες.